Activiteiten

Dingen doen is belangrijk in ons leven. Toch kan het gebeuren dat het (even) niet meer goed lukt. Wij willen ons best doen om ervoor te zorgen dat u uw activiteiten kunt blijven doen. Met een klein beetje hulp is vaak heel veel mogelijk. MantelPlus heeft een eigen rolstoel voor als u niet meer zo mobiel bent. We hebben een aantal activiteiten en mogelijkheden uitgewerkt, maar staat uw activiteit er niet bij, bel of mail ons dan gerust om naar de mogelijkheden te vragen.

1. Wandelen

Lekker uit wandelen gaan is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Misschien laat uw lichaam u in de steek of bent u op een rolstoel aangewezen. Niets is fijner dan af en toe een frisse neus halen. En samen is bovendien veel gezelliger.

2. Koken en eten

Koken en eten is vaak leuker als je dat samen met iemand doet. Bovendien kunt u dan het eten klaarmaken zoals u dat het liefste doet. Wij vinden het prettig om u daarbij te helpen. En als u het leuk vindt, eten we gelijk een hapje mee en ruimen het daarna weer voor u op.

3. Boodschappen doen

Soms is het boodschappen doen niet meer zo makkelijk als voorheen en bent u aangewezen op de hulp van anderen. MantelPlus neemt u deze zorg graag uit handen. Wij kunnen boodschappen voor u doen, Maar wij kunnen dat ook samen doen. Dat is misschien wel net zo gezellig.

4. (Creative) activiteiten

Misschien ging u vroeger naar een hobby- of schilderclub, maar wil dat vanwege het ouder worden of uw beperking niet meer lukken. Wij denken graag met u mee om te kijken of wij die activiteit bijvoorbeeld naar uw huis kunnen brengen.

5. Hond uitlaten

Een hond is een echt gezelschapsdier, maar brengt ook zorgen met zich mee. Bent u (tijdelijk) niet in staat om uw hond uit te laten of met uw hond naar de dierenarts te gaan, dan nemen wij die zorg graag (tijdelijk) van u over.

6. Lichte tuinwerkzaamheden

Het werken in de tuin kost vaak veel energie. Lukt het u niet om het onkruid te wieden of nieuwe plantjes in de aarde te zetten, dan kunnen wij ervoor zorgen dat uw tuin er toch netjes bij ligt. Wij zijn geen experts en laten de grotere klussen graag over aan de hoveniers. Uiteraard kunnen wij wel voor u bemiddelen.